Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бонуси на карті лояльності зарахували в оплату товарів: що з ПДВ

26 грудня 2018, 11:50
244
0
Реклама

Під час продажу товарів в роздрібній торгівельній мережі платник ПДВ застосовує бонусну програму, яка передбачає, що сума балів, нарахованих при придбанні товарів/послуг, які накопичуються на карті лояльності покупця та надалі переводяться в бонуси, може бути зарахована при подальшому придбанні таким покупцем товарів в рахунок оплати їх вартості (частини вартості). Як така операція оподатковуватиметься ПДВ?

Торгівельне підприємство, яке реалізує фізособам - учасникам бонусної програми товари/послуги, і в рахунок оплати вартості (частини вартості) яких зараховує бонуси, нараховані такому покупцю при попередніх покупках товарів/послуг, базу оподаткування ПДВ поставлених товарів/послуг визначає виходячи з їх договірної вартості, до складу якої включається:

• сума коштів, сплачених безпосередньо покупцем;

• сума бонусів (перерахована у грошове вираження), зарахованих в оплату вартості (частини вартості) придбаних товарів/послуг, що були нараховані торгівельним підприємством при попередньому придбанні таким покупцем товарів/послуг.

Також повідомляємо, що нарахування балів покупцям - учасникам бонусної програми на картку лояльності при придбанні товарів/послуг не є підставою для нарахування податкових зобов'язань з ПДВ.

Такі висновки зробила ДФСУ в ІПК від 12.12.2018 р. № 5198/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

У сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" порядку визначення бази оподаткування ПДВ ми присвятили рубрику "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"База обкладення з ПДВ".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини