Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповнюємо "№ з/п групи коригування" в РК до ПН, яку вже коригували

28 грудня 2018, 11:50
681
0
Реклама

Нещодавно до форм податкової накладної/розрахунку коригування та порядку їх заповнення було внесено зміни, зокрема в розділі Б розрахунку коригування запроваджено номер за порядком для групи коригування - графа 2.2 "№ з/п групи коригування".

Який же порядок заповнення графи 2.2 розрахунку коригування, якщо в подальшому відбувається коригування рядка податкової накладної, який вже коригувався?

У всіх рядках розрахунку коригування, пов'язаних з коригуванням одного рядка податкової накладної (рядок, у якому зі знаком "-" зазначено відповідні показники податкової накладної, що коригується, та за наявності нового(их) рядка(ків) з виправленими показниками, що його замінює(ють)), у графі 2.1 зазначається однаковий код причини коригування. Одночасно усім таким рядкам присвоюється один номер групи коригування, який зазначається у графі 2.2 розділу Б розрахунку коригування "№ з/п групи коригування".

Кількість груп коригування в розрахунку коригування обмежується лише кількістю рядків у розділі Б розрахунку коригування, призначених для заповнення відповідних показників (загальна кількість рядків у розділі Б розрахунку коригування не може перевищувати 9999).

При цьому якщо в подальшому відбувається коригування рядка податкової накладної, який вже коригувався, то графі 2.2 розділу Б розрахунку коригування "№ з/п групи коригування" присвоюється послідовний порядковий номер групи коригування, незалежно від того, який номер групи коригування був у попередньому розрахунку коригування.

Таке роз'яснення ДФС опублікувала в підкатегорії 101.15 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Порядку складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми присвятили тему тижня "Нові ПН і РК" у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". З матеріалами цієї теми тижня можна ознайомитися в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини