Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено перелік типів митних декларацій, на підставі яких імпортні операції зніматимуть з контролю

28 грудня 2018, 14:50
290
0
Реклама

На офіційному веб-сайті НБУ розміщено повідомлення про внесення змін до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженої постановою Правління НБУ від 24.03.1999 р. № 136 (далі - Інструкція № 136).

Так, з метою покращення умов ведення бізнесу в Україні НБУ розширив перелік типів митних декларацій, що використовуються банками для зняття імпортних операцій резидентів з контролю.

Мова йде, зокрема, про імпортні операції суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності при ввезенні товарів, які будуть перероблюватися і забезпечувати створення доданої вартості в Україні. Банки зніматимуть такі операції з контролю після отримання відповідної інформації в реєстрі митних декларацій типу ІМ-51 ("Переробка на митній території").

Водночас зауважено: через можливі на першому етапі факти несвоєчасного внесення відповідної інформації до реєстру митних декларацій після набрання чинності рішення НБУ такі операції можна буде зняти з контролю також і на підставі повідомлення митного органу із засвідченою копією митної декларації.

Водночас НБУ нагадав, що Інструкція № 136 діятиме до набуття чинності Закону України "Про валюту і валютні операції", тобто до 07.02.2019.

З коментарем до Закону України "Про валюту і валютні операції" можна ознайомитися у матеріалі "Закон про валюту: чи варто боятися нових правил валютного контролю" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини