Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які наслідки скасування рішення про анулювання реєстрації єдинником

9 січня 2019, 07:30
924
0
Реклама

Фахівці ДФСУ роз'яснили порядок поновлення реєстрації єдинником після закінчення процедури адміністративного або судового оскарження рішення контролюючого органу про анулювання реєстрації платника єдиного податку - ФОП, у разі прийняття рішення на користь такого платника (підкатегорія 107.12 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ).

Передусім контролери наголосили: анулювання контролюючим органом реєстрації платника єдиного податку ФОП передбачає собою перехід такого платника на загальну систему оподаткування, а тому на час адміністративного і судового оскарження рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку підстави для застосування спрощеної системи оподаткування у ФОП відсутні.

Проте у разі прийняття рішення контролюючого органу або суду на користь ФОП (скасування анулювання реєстрації платника єдиного податку), контролюючим органом самостійно вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку, зокрема, анулюється дата виключення ФОП з реєстру платників єдиного податку.

Тобто така особа продовжує перебувати на спрощеній системі оподаткування, у тому числі за період адміністративного або судового оскарження.

Платників єдиного податку може зацікавити матеріал "Як діяти в разі незгоди з рішенням контролерів щодо анулювання реєстрації єдинником" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини