Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При продажі яких продовольчих товарів єдинники мають вести КОРО та РК

9 січня 2019, 07:50
339
0
Реклама

РРО та РК не застосовуються при продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення) (наданні послуг) ФОП, які відносяться відповідно до ПКУ до груп платників ЄП, що не застосовують РРО (п 6 ст. 9 Закону №265).

З метою застосування ФОП- платниками ЄП КОРО та РК до продовольчих товарів відносяться товари, що представляють собою харчові продукти в натуральному або переробленому вигляді, призначені для використання людиною в якості їжі, бутильована питна вода, алкогольна продукція (у тому числі пиво), безалкогольні напої, жувальна гумка, а також біологічно активні добавки.

При цьому такі платники, у разі здійснення роздрібної торгівлі підакцизними товарами, у тому числі пивом у пляшках і бляшанках зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів.

Роз'яснення з розділу 109.01 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Кому потрібно подавати звітність з КОРО та РК. Які строки подання такої звітності, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Звітність з КОРО та РК".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини