Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оренда землі сільгосппризначення: до якого бюджету платити ПДФО

11 січня 2019, 09:00
261
0
Реклама

До якого бюджету перераховувати ПДФО у разі отримання фізособою - орендодавцем доходу від надання в оренду земельної ділянки сільгосппризначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізособі - орендарю?

Фахівці ДФСУ надали роз'яснення з цього питання у категорії 103.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Так, у разі отримання фізособою - орендодавцем у 2019 році доходу від надання в оренду земділянки сільськогосподарського призначення іншій фізособі - орендарю, орендодавець повинен нарахувати ПДФО та сплатити (перерахувати) його за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості) в строки, встановлені ПКУ.

При отриманні у 2018 році доходів від здавання в оренду земділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізособі - орендарю, орендодавець визначає свої податкові зобов'язання за результатами такого року у річній податковій декларації про майновий стан і доходи та сплачує податок з таких доходів за своєю податковою адресою.

Пригадати загальні правила оподаткування доходів фізосіб можна, ознайомившись із матеріалом "Оподаткування грошових доходів фізичних осіб у 2019 році" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини