Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За незаконне вивезення "лісу" передбачено кримінальну відповідальність

12 січня 2019, 12:00
1223
0
Реклама

Відповідні зміни внесено до Кримінального кодексу України, який доповнено новою ст. 201 прим.1 "Переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України".

До цінних та рідкісних порід дерев належать акація, береза, вишня, груша, горіх, каштан, тис ягідний, черешня, явір, ялівець, відповідно до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів".

Також зазначеним законом тимчасово, строком на 10 років, заборонено вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД):

деревних порід, крім сосни, - з 1 листопада 2015 року;

деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

Крім того, не дозволяється вивезення (пересилання) громадянами за межі України товарів, незалежно від їх загальної фактурної вартості, які включені до переліку, встановленому постановою Кабміну від 28 травня 2012 року № 468 "Про затвердження переліку товарів, вивезення (пересилання) яких громадянами за межі митної території України не допускається".

У разі виявлення ознак злочинів, передбачених ст. 2011 ККУ, митниці ДФС направлятимуть повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до органів СБУ, які здійснюють досудове розслідування у цих справах.

Нагадуємо!

Підставою для переміщення товарів через митний кордон є визначені нормативними актами документи, без яких неможливо одержати дозвіл митниці ДФС на пропуск товарів через митний кордон. Це, зокрема, можуть бути митна декларація, контракт, коносамент, ліцензія, квота, товаросупровідні документи, дозвіл відповідних державних органів.

За повідомленням прес-служби ДФС.

За які порушення може бути притягнуто до кримінальної відповідальності посадових осіб підприємств читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини