Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зустрічайте оновлений порядок технічної інвентаризації нерухомості від Мінрегіону

14 січня 2019, 13:15
1195
0
Реклама

Нова редакція Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації нерухомості (далі - Інструкція) визначає порядок і методику проведення технічної інвентаризації побудованих (реконструйованих) будинків, господарських будівель і споруд з метою:

1) встановлення їх наявності;

2) визначення їх фактичної площі та об'єму;

3) огляду та опису наявних конструктивних елементів об'єктів;

4) встановлення наявності змін у їх плануванні та складі;

5) визначення фізичного зносу конструктивних елементів об'єктів.

Проводиться інвентаризація, зокрема перед:

• прийняттям в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів, у тому числі після проведення реконструкції та капітального ремонту;

• проведенням державної реєстрації права власності на об'єкт.

Водночас дія Інструкції не поширюється на проведення інвентаризації земельних ділянок, зелених насаджень, інженерних мереж, специфічних лінійних об'єктів (залізниці, мости, гідротехнічні споруди, лінії електропередач, злітно-посадкові смуги, шахтні поля та стволи, гірничі виробки тощо), технологічного обладнання.

Див. наказ Мінрегіону "Про внесення змін до Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна" від 26.07.2018 р. № 186. (набирає чинності з дня офіційного опублікування).

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Роботи з технічної інвентаризації об'єкта: включати до первісної вартості будівлі чи до витрат періоду?" модулю КОНСУЛЬТАЦІЇ.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини