Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачання води ОСББ: визначаємо об'єкт оподаткування рентною платою

15 січня 2019, 08:15
251
0
Реклама

Яким чином при визначенні об'єкта оподаткування рентною платою з 01.01.2018 р. при постачанні води:

• суб'єктами господарювання (ЖБК, ОСББ, теплопостачальним організаціям) розмежовувати та вираховувати із загальних (фактичних) обсягів води обсяги води, спожитої безпосередньо населенням (використаної для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб) та використаної суб'єктами господарювання для задоволення своїх власних потреб?

• юрособам та ФОПам, які використовують отриману воду як для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, так і для інших цілей, розмежовувати окремо обсяги води, використаної для питних та санітарно-гігієнічних потреб, та використаної на інші цілі?

Контролери з приводу цього запитання повідомили, що оскільки порядок обліку обсягів води, яка використовується первинними водокористувачами, регулюється нормами галузевого законодавства, наприклад, Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженими постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22.03.2017 р. № 307, а ПКУ не встановлено спеціальний порядок ідентифікації частин об'єкта оподаткування рентною платою, то для зазначених випадків підприємство має керуватися обліковими процедурами, які передбачені згаадними Ліцензійними умовами (ІПК від 08.01.2019 р. № 68/6/99-99-12-02-03-15/ІПК).

Водночас контролери нагадали, що ДФС, керуючись нормами ст. 255 ПКУ, у листі від 08.05.2018 р. № 1388/4/99-99-12-02-03-13 надала методичні рекомендації з декларування податкових зобов'язань з рентної плати у разі наявності у платника рентної плати більш ніж одного об'єкта оподаткування рентною платою.

Найвигідніша ціна року на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб! Знижки до - 60%!

Отримати знижку

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини