Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митники допоможуть дізнатися митну вартість "євробляхи"

16 січня 2019, 10:15
3492
0
Реклама

З метою забезпечення швидкого та прозорого процесу митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України Львівська митниця ДФС спрощує процедуру консультації щодо визначення бази оподаткування транспортних засобів.

Для проведення процедури консультації декларанту треба надіслати в електронному вигляді до митної декларації, поданої в режимі імпорт, заяву на отримання інформації зі спеціалізованих видань та/або інформаційних ресурсів, які містять відомості про ціни, сформовані у відповідному регіоні світового ринку, з урахуванням марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального оцінюваного транспортного засобу.

Упродовж робочого дня посадова особа митниці надає відповідь електронним повідомленням. Під час таких консультацій ДФС та декларант можуть обмінятись наявною у кожного з них інформацією за умови додержання вимог щодо її конфіденційності.

Процедурою консультації щодо визначення бази оподаткування транспортних засобів можуть скористатись і громадяни-власники транспортних засобів.

Для цього їм необхідно звернутися з листом-заявою до Львівської митниці ДФС, у якому обов'язково зазначити номер декларації, за яким транспортний засіб заявлено в митний режим імпорт, та його VIN-CODE.

Крім того митники нагадали, що 22 лютого завершиться пільговий період (коли базові ставки акцизу знижені наполовину) для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації.

Після цієї дати треба буде платити за оформлення авто повну ставку акцизу. Відтак розмір митних платежів суттєво зросте.

Зразок заяви на отримання інформації про митну вартість авто Львівська митниця опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Подавайте річну звітність легко!

Онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб зі знижкою - 60%

• Найзручніша система адміністрування ПДВ.

• Перевірка безпеки роботи з контрагентами.

• Допомога експертів (розумні підказки, роз'яснення НПА, вебінари, аналітика від видання "Інтерактивна бухгалтерія").

• Автозаповнення, авторозрахунки в формах.

• Та багато іншого!

Отримати знижку

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини