Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повернути залишок грошей на спецрахунку колишнього сільгоспників?

23 січня 2019, 07:30
317
0
Реклама

Платник ПДВ до 01.01.2017 був зареєстрований як спецрежимник відповідно до ст. 209 ПКУ. Наразі платник податку перебуває на загальній системі. При цьому на його спеціальному рахунку сільгосппідприємства, обліковуються кошти, які платник податку має намір зарахувати в рахунок погашення податкових зобов'язань з ПДВ майбутніх податкових періодів. Чи можливо це?

Кошти, які на сьогодні обліковуються на спеціальному рахунку сільгосппідприємства, мають бути перераховані на поточний рахунок такого підприємства.

З огляду на те, що кошти, які акумулюються на спеціальному рахунку підприємства, є коштами такого сільгосппідприємства та не були сплачені до держбюджету, то відповідно останні не можуть бути зараховані зі спеціального рахунку сільгосппідприємства в рахунок погашення податкових зобов'язань з ПДВ, що підлягають сплаті до держбюджету.

З метою погашення податкових зобов'язань з ПДВ такі кошти необхідно перерахувати з поточного рахунка платника податку на його електронний рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ.

Див. ІПК ДФСУ від 16.01.2019 р. № 174/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Річна звітність без турбот!

Знижка - 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн на рік

Деталі акції

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини