Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповнюємо РК для виправлення помилок у податковій накладній

30 січня 2019, 10:30
809
0
Реклама

Для виправлення помилок в податковій накладній платник ПДВ (постачальник) складає розрахунок коригування. Як же правильно заповнити розрахунок коригування у разі виправлення помилок у графах податкової накладної, які не вплинули на кількісні/вартісні показники, зокрема у графах 3.2, 4, 5, 9, 12?

Виправлення помилок у графах податкової накладної, які не вплинули на кількісні/вартісні показники, зокрема у графі 3.2 (ознака імпортованого товару), у графі 4 (одиниця виміру, умовне позначення (українське), у графі 5 (одиниця виміру код), у графі 9 (код пільги), у графі 12 (код виду діяльності сільськогосподарського товаровиробника) розділу Б податкової накладної, здійснюється методом "сторно", тобто зазначаються зі знаком "-" показники рядка податкової накладної, що містять помилкове значення, та новим рядком зі знаком "+" зазначаються показники, які містять правильні значення.

При цьому в обох рядках розрахунку коригування зазначається причина коригування 104 та однакова група коригування.

Таке роз'яснення ДФС опублікувала у категорії 101.15 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Більше про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини