Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав недійсними додаткові угоди до договору про закупівлю через надмірне коригування ціни

31 січня 2019, 07:45
586
0
Реклама

Центральним апеляційним господарським судом встановлено, що за результатами проведених торгів між Управлінням освіти, молоді та спорту міської ради (замовник) та фізичною особою-підприємцем (постачальник) укладено договір на закупівлю товарів (продукти харчування для дошкільних навчальних закладів). У подальшому між замовником та постачальником було укладено 10 додаткових угод до договору за умовами яких збільшено ціну за одиницю товару на 10 %, без зміни суми договору, тобто із одночасним зменшенням кількості одиниць продукту закупівлі.

До того ж із укладених між Управлінням освіти, молоді та спорту міської ради та ФОП додаткових угод вбачається, що ними збільшено ціну товару за договором на 10 % кожного разу по кожній окремій угоді.

Колегія суддів погодилася з висновками суду першої інстанції про те, що додаткові угоди укладені з порушенням Закону України "Про публічні закупівлі", а саме суттєво зменшено обсяги предмету закупівлі та збільшено ціну за одиницю товару шляхом зменшення кількості товару, що закуповується, що в свою чергу не відповідає вимогам тендерної документації. Оскільки при укладенні додаткових угод були порушені приписи п. 2 ч. 4 ст. 36 Закону України "Про публічні закупівлі", то суд дійшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю товарів за державні кошти.

Також колегія суддів дійшла висновку про правомірність та обґрунтованість звернення заступника прокурора області в інтересах держави в особі Східного офісу Державної аудиторської служби України та Управління освіти, молоді та спорту міської ради до господарського суду Кіровоградської області з даним позовом та наявність у прокурора підстав для представництва інтересів держави в суді.

Постанова Центрального апеляційного господарського суду від 21.01.2019 р. у справі № 912/895/18

Наприкінці 2018 року суттєво оновлено низку нормативно-правових актів для бюджетних установ. Про такі новації читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини