Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз’яснили, як відображати у Звіті неприбутківців безповоротну фіндопомогу

1 лютого 2019, 15:00
255
0
Реклама

ГУ ДФС у Харківській області, повідомляє про те, що загальна сума отриманої неприбутковою організацією безповоротної фіндопомоги, добровільних пожертвувань, милосердя тощо відображається у р. 1.6 Звіту та дорівнює сумі р. 1.6.1, 1.6.2 ГД (до рядка переноситься сумарне значення рядка "Усього" графи 9 розд. 2 додатка ГД Звіту) та 1.6.3.

Сума використаної неприбутковою організацією безповоротної фіндопомоги, добровільних пожертвувань, милосердя тощо відображається у р. 2.4 Звіту та дорівнює сумі р. р. 2.4.1, 2.4.2 ГД (до рядка переноситься сумарне значення рядка "Усього" графи 8 розд. 3 додатка ГД Звіту) та 2.4.3 Звіту.

У р. 1.6 Звіту (та відповідно у р. р. 1.6.1, 1.6.2 ГД та 1.6.3) відображається вартість фактично отриманих неприбутковою організацією безоплатних надходжень активів (кошів, майна), товарів (робіт, послуг), у т.ч. надходжень на розрахунковий рахунок (або/та в касу) у вигляді безповоротної фіндопомоги чи добровільних пожертвувань.

Відповідно у р. 2.6 (та р. р. 2.6.1, 2.6.2 і 2.6.3 ГД) відображається вартість фактично переданих безоплатно (використаних) активів (кошів, майна), товарів (робіт, послуг), сум безповоротної фінансової допомоги, благодійної допомоги чи добровільних пожертвувань, у т.ч. перерахованих з розрахункового рахунку (або/та виданих з каси).

Які юридичні особи вважаються неприбутковими організаціями. Як вони мають подавати податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини