Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як обчислювати зобов'язання з екоподатку за викиди двоокису вуглецю у 2019 році

4 лютого 2019, 08:30
438
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали роз'яснення щодо порядку обчислення зобов'язань з екологічного податку за викиди двоокису вуглецю у 2019 році (ІПК від 29.01.2019 р. № 297/6/99-99-12-02-03-15/ІПК).

Так, п. 240.7 ПКУ визначено, що не є платниками екоподатку суб'єкти, річний обсяг викидів двоокису вуглецю яких не перевищує 500 тонн (далі - гранична кількість викидів). Водночас передбачено, що такі платники зобов'язані скласти та подати звітність, нарахувати та сплатити податок за податковий (звітний) період, у якому відбулося перевищення, у порядку, передбаченому ПКУ, тобто, як і визначено п. 242.4 ПКУ, із зменшенням бази оподаткування екологічним податком на граничну кількість викидів.

До досягнення у звітному (податковому) періоді або звітних (податкових) періодах 2019 року граничної кількості викидів, податкові зобов'язання за викиди двоокису вуглецю, які здійснюватимуться платником у 2019 році, не виникають.

У першому звітному (податковому) періоді 2019 року, у якому сумарний, з урахуванням попереднього або попередніх звітних (податкових) періодів 2019 року, фактичний обсяг викидів двоокису вуглецю перевищив граничну кількість викидів, податкові зобов'язання за викиди, які здійснюватимуться платником у 2019 році, обчислюються за базою оподаткування, що відповідає різниці між фактичним обсягом викидів та граничною кількістю викидів двоокису вуглецю.

У наступних звітних (податкових) періодах 2019 року після перевищення граничної кількості викидів податкові зобов'язання з екоподатку обчислюються за базою оподаткування, що відповідає різниці між фактичним обсягом викидів, граничною кількістю викидів та обсягом викидів, за якими виконано податкові зобов'язання з екологічного податку у попередньому або попередніх звітних (податкових) періодах 2019 року.

Звертаємо увагу суб'єктів господарювання на можливість звітувати з екологічного податку за допомогою онлайн-сервісу звітності Liga:REPORT.

Знижка - 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн на рік

Деталі акції

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини