Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про нюанси оподаткування вартості навчання працівника в 2019 році

5 лютого 2019, 11:15
1399
0
Реклама

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, з метою оподаткування ПДФО, не включається сума, сплачена будь-якою юр- або фізособою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище 3-кратного розміру мінзарплати за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи.

Отже, від оподаткування ПДФО і військовим збором звільняється сума за здобуття освіти, підготовку чи перепідготовку, сплачена вітчизняним вищим і професійно-технічним навчальним закладам та має не перевищує 12 519 грн за повний або неповний місяць навчання (3 х 4173 грн) у 2019 році.

Вартість навчання, що перевищує зазначену суму, оподатковується ПДФО за ставкою 18% і військовим збором за ставкою 1,5% на загальних підставах.

У податковому розрахунку за формою № 1 ДФ сума, сплачена за навчання, відображається під ознакою доходу " 145".

Зазначена норма передбачена п.п 165.1.21. ПКУ.

ГУ ДФС у Запорізькій області.

Коли оплата за навчання працівника його роботодавцем буде оподатковуватися ПДФО, а коли - ні? Яким чином оподатковуються такі виплати і як це відображається у звітності читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини