Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесення майна до статутного фонду: відображаємо в 1ДФ

7 лютого 2019, 07:45
1032
0
Реклама

ГУ ДФС у Волинській області повідомляє про те, що сума майнового та немайнового внеску платника податку до статутного фонду юрособи - емітента корпоративних прав в обмін на такі корпоративні права, відображається у податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою доходу "178".

Разом з тим, згідно з п.п. 165.1.44 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума майнового та немайнового внеску платника податку до статутного фонду юрособи - емітента корпоративних прав, в обмін на такі корпоративні права.

Тобто, юрособа - емітент корпоративних прав виступає у якості податкового агента лише в частині відображення в податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою доходу "178" суми грошових коштів або майна, внесених фізособою до статутного фонду такої юрособи в обмін на корпоративні права. Відповідно податковий розрахунок за формою №1ДФ заповнюється наступним чином:

- у графі 3а відображається сума нарахованого доходу;

- у графі 3 сума виплаченого доходу;

- у графі 4а та графі 4 проставляються прочерки;

- у графі 5 зазначається ознака доходу "178".

Як має бути оформлено розрахунок. Як заповнювати форму № 1ДФ. Як відображати у звіті кілька різних виплат одному платнику податків, дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини