Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна вважати розрахунок безготівковим, якщо оплату внесено через термінал?

8 лютого 2019, 10:40
4434
0
Реклама

Розрахунки суб'єктів господарювання та фізичних осіб у разі їх здійснення готівкою без відкриття поточного рахунку шляхом унесення готівки до банків або небанківських фінансових установ, без відкриття рахунку, для подальшого її переказу на рахунки інших суб'єктів господарювання або фізичних осіб для платників коштів є готівковими, а для отримувачів коштів безготівковими. Про це вкотре нагадали податківці ГУ ДФС у Рiвненськiй областi в ІПК від 04.02.2019 р. № 383/ІПК/17-00-14-04.

Тобто, якщо банківські операції виконуються через ПТКС, який належить банку, у цьому випадку застосування РРО є не обов'язковим.

Отже, якщо оплата за товар здійснено покупцем через ПТКС, який належить банку та знаходиться у приміщенні підприємця, то для отримувача коштів такі розрахунки є безготівковими.

Читайте також статтю «Підприємець-єдинник і товарний чек з позиції ДФСУ: очевидне та неймовірне» електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини