Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Групи коригування в розрахунку коригування: нумеруємо правильно

8 лютого 2019, 11:00
29304
0
Реклама

У розділі Б розрахунку коригування (далі - РК) передбачено новий показник «група коригування», який вказується у графі 2.2 розділу Б РК.

В усіх рядках РК, пов'язаних з коригуванням одного рядка податкової накладної (рядок, в якому зі знаком «-» зазначено відповідні показники податкової накладної, що коригується, та за наявності новий(і) рядок(ки) з виправленими показниками, що його замінює(ють)), у графі 2.1 зазначається однаковий код причини коригування. Одночасно усім таким рядкам присвоюється один номер групи коригування, який зазначається у графі 2.2 розділу Б РК «№ з/п групи коригування».

Кількість груп коригування у РК обмежується лише кількістю рядків у розділі Б РК, призначених для заповнення відповідних показників (загальна кількість рядків у розділі Б РК не може перевищувати 9999).

У РК одночасно може бути зазначено кілька різних причин коригування (наприклад, одночасна зміна кількості одного товару, повернення другого товару та перегляд ціни на третій товар тощо) у межах першого типу причин коригування (коди причин 101 - 104).

У такому випадку в одному РК кожній наступній групі коригування присвоюється окремий наступний порядковий номер, у тому числі і у випадках, коли причини коригування співпадають (наприклад, змінюється кількість двох різних товарів).

Таке роз'яснення опублікувало на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Більше про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми читайте в рубриці «Аналітичні матеріали»/»ПДВ»/»Податкова накладна».

Для отримання доступу до матеріалів сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини