Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо максимальна тривалість зміни буде перевищена – РРО заблокується

8 лютого 2019, 12:50
1000
0
Реклама

Підприємства та ФОПи зобов'язаний щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій, але п. 9 ст. 3 Закону № 265 не визначає вимог до порядку та строків зняття «Z- звіт» РРО. Про це нагадали податківці в ІПК від 05.02.2019 р. № 394/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Нагадаємо що у примітках до формату і розрядності даних, що зберігаються у фіскальній пам'яті (додаток до Вимог), наведено важливе уточнення: максимальна тривалість зміни РРО не повинна перевищувати 24 години.

Оскільки в добі всього 24 години, при щоденній роботі з РРО "Z-звіт" необхідно виконувати щодня.

У разі перевищення максимальної тривалості зміни, відповідно до п. 7 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, затверджених постановою КМУ від 18.02.2002 р. № 199 робота РРО буде заблокована.

Читайте також статтю «Підприємець-єдинник і товарний чек з позиції ДФСУ: очевидне та неймовірне» електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини