Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Єдине вікно» на митниці: Уряд виключив проведення деяких видів контролю

14 лютого 2019, 13:45
286
0
Реклама

На офіційному сайті Мінфіну розміщено інформацію про те, що норми Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю, затверджені постановою № 751, містять положення щодо здійснення у пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю, зокрема, санітарно-карантинного, екологічного, радіологічного контролей, контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон.

Однак Законом № 2530 внесено зміни до МКУ, якими передбачено, що у пунктах пропуску через державний кордон України заходи офіційного контролю проводяться в обсязі, необхідному для надання дозволу на пропуск товарів через митний кордон України для їх переміщення до пунктів призначення на території України чи до пункту вивезення (пропуску) за межі митної території України або випуску їх у заявлений митний режим відповідно до мети їх ввезення в Україну.

Таким чином, перелік видів контролю, які у визначених законодавством випадках здійснюються у пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю, оновлено і приведено у відповідність до МКУ зі змінами, внесеними Законом № 2530 (виключено санітарно-карантинний, екологічний, радіологічний контролі, та контроль за переміщенням культурних цінностей через державний кордон).

Внесені зміни, дозволять привести норми Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю у відповідність до МКУ.

Це одна з чотирьох постанов Кабміну, які були внесенні Мінфіном на розгляд Уряду для приведення у відповідність положень актів Уряду у відповідність до Закону №2530.

Які вимоги висуває законодавець до імпорту алкогольних напоїв і тютюнових виробів, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Ввезення на митну територію України імпортних алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини