Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ оптимізує порядок міжбанківського переказу коштів

16 лютого 2019, 11:30
229
0
Реклама

НБУ оприлюднила текст проекту постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті" (далі - Проект).

Проектом пропонується:

? передбачити застосування електронного підпису при формуванні міжбанківського електронного розрахункового документа (замість електронного цифрового підпису);

? виключити з Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті норми щодо відкриття/закриття кореспондентських рахунків банків-резидентів у національній валюті, оскільки ці питання надалі регулюватимуться Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, викладеною в новій редакції (крім порядку відкриття/закриття кореспондентського рахунку банку, філії іноземного банку в Національному банку для роботи в СЕП).

Національний банк має намір запровадити в СЕП автоматичне проведення платежів у файловому режимі, не підтверджених безпосереднім учасником СЕП - отримувачем коштів на кінець банківського дня, та виключити необхідність обліку не підтверджених сум міжбанківських електронних розрахункових документів на транзитному рахунку в Національному банку.

Передбачається, що така новація в СЕП буде введена в дію через два місяця з дня набрання чинності цього документу з метою створення умов для забезпечення готовності всіх безпосередніх учасників СЕП до змін у технології роботи СЕП.

Читайте також свіжий коментар "Валютні новації: Нацбанк підкоригував нормативи" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини