Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларація про валютні цінності починаючи з 1 кварталу 2019 року не подається

21 лютого 2019, 10:50
1567
0
Реклама

Починаючи з 7 лютого 2019 р., правові засади здійснення валютних операцій, валютного регулювання та валютного нагляду, права та обов'язки суб'єктів валютних операцій і уповноважених установ, а також відповідальність за порушення ними валютного законодавства регулюються виключно Законом № 2473.

Вимоги щодо декларування наявних у резидентів валютних цінностей та майна, яке знаходяться за межами України, передбачалися ст. 9 Декрету № 15-93 та ст. 1 Указу № 319 (які втратили чинність з прийняттям Закону № 2473).

Положення Закону № 2473 не містять вимог щодо такого декларування.

Враховуючи зазначене, суб'єктами підприємницької діяльності України незалежно від форм власності та обраної системи оподаткування декларація про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, за звітні періоди, починаючи з 1 кварталу 2019 р., не подається.

Останнім періодом, за який необхідно було подавати Декларацію, є 2018 р. (станом на 01.01.2019 р.).

Роз'яснення з категорії 114.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Які валютні цінності, доходи та майно, що перебувають за кордоном, потрібно декларувати? Хто їх декларує? Які документи, кому і в які строки для цього потрібно подавати, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок і строки подання декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини