Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці відзвітувало про штрафи та порушення за 2018 рік

22 лютого 2019, 08:30
322
0
Реклама

Голова відмітив ефективну роботу Служби у 2018 році у напрямі детінізації відносин у сфері зайнятості населення. За результатами інформаційно-роз'яснювальної діяльності було охоплено понад 25 тис. роботодавців. Кількість застрахованих осіб за 11 місяців 2018 року зросла більш як на 428 тис.. У результаті - надходження від сплати ЄСВ збільшилися на понад 5 млрд у порівнянні з початком року.

Найбільшу кількість порушень в 2018 році виявлено з питань:

- оплата праці 18135 порушень;

- укладення та розірвання трудових договорів 6377 порушень;

- робочого часу та часу відпочинку 4701 порушень;

- правил ведення трудових книжок 3023 порушень.

Основними причинами заборгованості на економічно активних підприємствах є:

- на підприємствах держвласності - відсутність держфінансування (державного замовлення); неповні розрахунки між постачальниками та споживачами, міжгалузеві цінові диспропорції; несвоєчасний та неповний розрахунок замовника за виконані роботи; скорочення обсягів виробництва, зменшення замовлень на товари та послуги;

- на підприємствах комунальної власності - відсутність коштів місцевого бюджету; не проведення розрахунків контрагентами; складнощі з реалізацією продукції; переорієнтація ринків збуту;

- на приватних підприємствах - відсутність (блокування) господарської діяльності; дебіторська заборгованість

З приводу дотримання роботодавцями мінімального розміру зарплати перевірено 6625 роботодавців.

281 підприємство виплатило працівникам 3 млн 427 тис.грн у якості індексації грошових длходів населення. Виявлено 29386 працівників, яким зарплата виплачена у розмірі меншому від мінмального у зв'язку з:

- встановленням неповного робочого часу;

- надання відпустки без збереження зарплати;

- невиконання норми виробітку;

- тимчасовою непрацездатністю;

- наданням щорічної відпустки.

У 2019 році Держпраці планує продовжити діяльність щодо зниження рівня незадекларованої праці, зменшення заборгованості по заробітній платі, забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців, учасників АТО, приведення національного законодавства відповідно до вимог міжнародних договорів. Особливу увагу у 2019 році буде зосереджено на зменшенні виробничого травматизму завдяки реалізації ризикоорієнтованого підходу у системі охорони праці.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини