Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП сплатив військовий збір не на той код бюджетної класифікації: порядок дій

27 лютого 2019, 08:30
1168
0
Реклама

Фахівці ГУ ДФС у Черкаській області нагадали, що ФОП на загальній системі, які подали декларацію до 11.02.2019, в якій визначили свої податкові зобов'язання з ПДФО і військового збору, зобов'язані були їх сплатити до 21.02.2019 включно:

· ПДФО за кодом бюджетної класифікації "11010500" - "податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування";

· військовий збір за кодом бюджетної класифікації "11011001" - "військовий збір, що сплачується за результатами декларування".

Водночас контролери роз'яснили, як бути платникам, які перерахували військовий збір за іншим кодом.

Так, п. 43.6 ПКУ визначено, що повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані. Обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є подання платником заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми (п. 43.3 ПКУ). Заява подається у довільній формі. В заяві обов'язково зазначається напрям перерахування коштів, як це передбачено п. 43.4 ПКУ.

Отже, у разі сплати ФОП, який подав декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік, визначених у такій декларації зобов'язань з військового збору не за кодом бюджетної класифікації "11011001", для правильного зарахування цього збору такому платнику слід звернутися до ДФС за місцем обліку з відповідною заявою та обов'язково зазначити напрям перерахування коштів.

Платникам, які помилилися із кодом бюджетної класифікації при сплати податків, цікавим може бути матеріал "Помилка в платіжці із кодом доходів бюджету ? несвоєчасність сплати податку" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини