Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звіт про використання доходів (прибутків) профспілок: випадки подання

28 лютого 2019, 09:00
295
0
Реклама

ДФС у Запорізькій області розповідає, що до неприбуткових організацій, що відповідають вимогам "неприбутковості", визначених п. 133.4 ПКУ і не є платниками податку на прибуток підприємств, віднесені, зокрема, професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок.

Неприбуткові підприємства, установи та організації подають звіт про використання доходів неприбуткової організації (професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок, утворені в порядку, визначеному законом, звітують у разі порушень п. 133.4 ст. 133 ПКУ), та річну фінзвітність.

Профспілки, їх об'єднання та організації профспілок подають звіт про використання доходів неприбуткової організації лише у разі порушень вимог "неприбутковості", визначених п. 133.4 ст. 133 ПКУ.

Порушеннями є:

- використання активів (коштів або майна), товарів (робіт послуг) на цілі інші, ніж фінансування видатків на утримання неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначеними установчими документами;

- розподілення доходів та їх частин серед засновників, учасників, членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування ЄСВ, членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб. При цьому, не вважається розподілом отриманих доходів фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

У разі порушень організація виключається фіскальним органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій та вважається платником податку на прибуток з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому вчинено таке порушення.

З наступного податкового (звітного) року така неприбуткова організація подає податкову декларацію з податку на прибуток і фінансову звітність та сплачує податок на прибуток у загальному порядку.

Зазначена норма передбачена п. 46.2 ст. 46, п.п. 133.4.6 ст. 133 ПКУ.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини