Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля пивом на єдиному податку: що з РРО?

28 лютого 2019, 10:45
1722
0
Реклама

Головне управління ДФС у Миколаївській області повідомляє що Закон № 265 з питань застосування (незастосування) касових апаратів є спеціальним Законом. Таким чином предметом регулювання Закону № 265 є розрахункові операції як приймання від покупця готівкових коштів за місцем реалізації товарів. Отже, предмети регулювання Закону № 481 та Закону № 265 - різні. Проте зазначені нормативно-правові акти регулюють суміжні правовідносини та містять колізійні норми у частині можливості застосування розрахункових книжок при здійсненні роздрібної торгівлі пивом.

Також, фіскали відзначили що відповідно до нової редакції п. 1 Постанови КМУ "Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" від 23.08.2000 р. № 1336 здійснення роздрібної торгівлі пивом у пляшках і бляшанках за умови відсутності продажу інших підакцизних товарів, фізичними особами-підприємцями, які сплачують єдиний податок без застосування касових апаратів з використанням розрахункових книжок не передбачено. Враховуючи викладене, при здійсненні роздрібної торгівлі пивом у пляшках і бляшанках необхідно керуватись нормами Закону № 265 та застосовувати касові апарати.

Читайте також статтю "Літні майданчики закладів ресторанного господарства: як організувати роботу" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини