Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рента за спецвикористання лісових ресурсів: порядок визначення від ДФС

28 лютого 2019, 11:10
204
0
Реклама

Офіс великих платників податків нагадує, що з початку 2019 року відбулись зміни в адмініструванні рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Платники Рентної плати перераховують суми Рентної плати на рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, які забезпечують розподіл цих коштів у співвідношенні, визначеному Бюджетним кодексом України. Більш детально щодо розподілу сум доходів від рентної плати читайте у листі Державної фіскальної служби України від 14.02.2019 р. № 4907/7/99-99-12-03-04-17.

Забезпечення ефективного контролю доходів місцевих бюджетів (37%.) від Рентної плати (при заготівлі деревини в порядку рубок головного користування) може здійснюватись складанням платниками такої Рентної плати окремих додатків до податкової декларації з Рентної плати, в яких податкові зобов'язання самостійно "розподілені" платниками між бюджетами адміністративно-територіальних одиниць, які повністю або частково розташовані в межах території лісової ділянки.

Починаючи з податкових зобов'язань Рентної плати за IV квартал 2018 року, ідентифікуючою ознакою кожного окремого додатка до декларації є зазначений у рядку 4 "код органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням лісової ділянки за КОАТУУ" додатка 8, код одиниці адміністративно-територіальних устрою (міст обласного значення, районний, ОТГ).

Читайте також статтю "Зміни до ПКУ - 2019: екоподаток, рента й плата за землю" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини