Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зазначаємо в податкових накладних коди товарів за УКТ ЗЕД, визначені ТПП

28 лютого 2019, 11:45
642
0
Реклама

На дату виникнення податкових зобов'язань платник ПДВ зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженого платником особи та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ термін.

Перелік обов'язкових реквізитів податкової накладної, визначений у пп.пп. "а" - "й" п. 201.1 ПКУ, зокрема таким реквізитом є код товару згідно з УКТ ЗЕД.

Класифікація товарів здійснюється відповідно до Основних правил інтерпретації УКТ ЗЕД з урахуванням характеристик товару, що є визначальним для їх класифікації згідно з УКТ ЗЕД.

При цьому згідно з п. 1 ст. 11 Закону України "Про торгово-промислові палати в Україні" від 02.12.1997 р. № 671/97-ВР торгово-промислові палати мають право, зокрема:

• проводити на замовлення українських та іноземних підприємців експертизу, контроль якості, кількості, комплектності товарів (у тому числі експортних та імпортних) і визначати їх вартість;

• засвідчувати і видавати сертифікати про походження товарів, сертифікати визначення продукції власного виробництва підприємств з іноземними інвестиціями та інші документи, пов'язані зі здійсненням зовнішньоекономічної діяльності.

Методичні та експертні документи, видані торгово-промисловими палатами в межах їх повноважень, є обов'язковими для застосування на усій території України і є достатньою підставою для зазначення коду УКТ ЗЕД в податкових накладних.

Отже, підприємство не має права самостійно змінювати коди УКТ ЗЕД, встановлені торгово-промисловими палатами, та зобов'язане зазначати в податкових накладних код УКТ ЗЕД, визначений торгово-промисловою палатою.

Див. ІПК ДФСУ від 22.02.2019 р. № 682/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини