Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ПКУ пропонують універсальне визначення "сільгосппродукція" і "сільгосптоваровиробник"

1 березня 2019, 11:20
292
0
Реклама

З метою узгодження термінології ПКУ, що регулює питання оподаткування ПДВ операцій з експорту сільгосптоваровиробниками соєвих бобів, насіння свиріпи або ріпаку було підготовлено Проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування податком на додану вартість операцій з деякими видами сільськогосподарської продукції".

Цей законопроект передбачає:

• виключення із визначень "сільськогосподарська продукція (сільськогосподарські товари)" і "сільськогосподарський товаровиробник", наведених в пп. 14.1.234 і пп. 14.1.235 ПКУ, фрази "для цілей глави 1 розділу XIV цього Кодексу". Тобто, зазначені визначення можна буде використовувати не лише для цілей спеціальних режимів оподаткування, а й для оподаткування ПДВ операцій з експорту сільгосптоваровиробниками соєвих бобів, насіння свиріпи або ріпаку. Зауважимо: таке нововведення також створить можливість сільгоспвиробникам - платникам податку на прибуток, звітувати за період з 1 липня минулого звітного року по 30 червня поточного звітного року (пп. 137.4.1 ПКУ);

• уточнення в п. 63 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ про те, що ПДВ-пільга на експорт соєвих бобів, насіння свиріпи або ріпаку не поширюються на операції з експорту такої сільгосппродукції саме сільськогосподарськими товаровиробниками.

Текст цього законопроекту був опублікований на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

В сервисе "Интерактивная бухгалтерия" НДСному льготам мы посвятили рубрику "Аналитические материалы"/"НДС"/"Льготы по НДС".

Для получения доступа к материалам сервиса "Интерактивная бухгалтерия" - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ 3-дневным доступом к сервису.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини