Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки Держпраці: як часто вас можуть перевіряти?

4 березня 2019, 11:50
2059
0
Реклама

Голова Держпраці Роман Чернега зустрівся з журналістами LIGA.net та відповів питання, які хвилюють бізнес

Як відбуваються перевірки бізнесу, скільки грошей з цього отримує держбюджет, коли Пенсійний фонд стане бездефіцитним та чи є серед інспекторів Держпраці хабарники - про це Роман Чернега розповів у інтерв'ю LIGA.net.

Серед питань було задано: чи встановлено обмеження на кількість перевірок за певний період?

На це Роман Чернега відповів, що по трудовому законодавству немає. Держпраці перевіряє не лише незареєстровану працю, а й, наприклад, борги по зарплаті - при наявності скарги працівника про те, що є затримки або інші порушення - зобов'язані піти й перевірити це підприємство, незважаючи на те, чи були там перевірки останнім часом. Іноді інспекція здійснюється з ініціативи профспілок. Тому плановість у цьому сенсі може бути лише при перевірках на предмет охорони, гігієни праці.

Читайте також статтю "Скарга фізособи на підприємця - підстава для позапланової перевірки" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини