Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна в ПН вказувати скорочену назву контрагента / товару іноземною мовою?

4 березня 2019, 12:15
3051
0
Реклама

У податковій накладній зазначаються, зокрема, такій обов'язків реквізити як назва продавця/покупця та опис (номенклатура) товарів/послуг. Чи можна в податковій накладній зазначати скорочену назву продавця/покупця, а також зазначати найменування товару іноземною мовою? Чи не доведеться виправляти помилки в такому випадку?

У разі якщо обов'язковий реквізит податкової накладної, який стосується повної або скороченої назви продавця/покупця відповідає назві, зазначеній в статутних документах таких осіб, або обов'язковий реквізит податкової накладної, який стосується податкового номера продавця/покупця, відповідає номерам зазначеним в Реєстрі платників податку на додану вартість, з додатковим зазначенням числових номерів філії, то податкова накладна виправленню не підлягає.

У разі якщо обов'язковий реквізит, який стосується опису (номенклатури) товарів/послуг зазначений іноземною мовою з причини неможливого перекладу з іноземної мови торгової марки або найменування товару на державну мову та з метою збереження ідентифікації такого товару та за умови, що це не заважає ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, то така податкова накладна виправленню не підлягає.

Див. ІПК ГУ ДФС у м. Києві від 19.02.2019 р. № 614/ІПК/26-15-12-01-18.

Більше про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини