Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповнюємо заяву про надання довідки про відсутність податкового боргу без помилок

4 березня 2019, 13:45
3922
0
Реклама

Офіс ВПП ДФС інформує: найпоширенішою помилкою, що допускається платниками податків під час складання Заяви про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи - є невідповідність посилання на нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів.

Наприклад, платники посилаються на Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затверджений наказом Мінфіну від 03.09.2018 р. № 733, який лише регламентує процес розгляду заявки та надання довідки, а не є підставою для її видачі.

Тому, аби уникнути непорозумінь або відмов у наданні довідки про відсутність заборгованості, Офіс великих платників наголошує на необхідності посилання на нормативно-правовий акт, згідно з яким таку довідку необхідно надати контрагенту. Перелік таких актів можна знайти за посиланням (див. інформаційну картку № 23-01).

Нагадуємо, що наприкінці 2018 року було затверджено новий Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Про це ішлося в коментарі "Оновлено Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.,

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини