Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для туристичної індустрії запропоновано пільгову ставку ПДВ

5 березня 2019, 12:10
757
0
Реклама

На офіційному веб-порталі ВРУ розміщено проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розміру ставки податку на послуги з тимчасового розміщення".

Зважаючи на критичне зменшення туристичних потоків до України, починаючи з 2014 року, а також у зв'язку з погіршенням туристичного іміджу країни в світі - велика увага держави має бути зосереджена на негайному подоланні наявних негативних тенденцій, створенні системних та комплексних передумов для розвитку сфери туризму як одного з пріоритетних напрямів економічного зростання та наповнення бюджетів усіх рівнів.

Одним з найефективніших інструментів збільшення туристичної привабливості країни є сприятлива податкова політика держави, яка стимулює попит на внутрішній та в'їзний туризм.

На сьогодні, податкову політику України для засобів розміщення, які є основними підприємствами у системі вітчизняної туристичної індустрії, не можна назвати сприятливою. По-перше, в Україні досі не запроваджено знижених ставок ПДВ для засобів розміщення, як це зробили в усіх країнах ЄС, а по-друге, новий механізм нарахування ставок туристичного збору не від вартості поселення, а від мінімальної заробітної плати з січня 2019 року призвів до значної збільшення вартості поселення в засобах розміщення економ-сегменту та непропорційності у ціноутворенні.

Тому пропонується встановити ставку ПДВ 10% по операціях з постачання на митній території України послуг з тимчасового розміщення туриста в готелі, мотелі, кемпінгу, інших місцях тимчасового проживання.

Хто є податковим агентом для цілей сплати туристичного збору. У якому порядку, у які строки та хто сплачує його до бюджету. Як обчислити розмір туристичного збору, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини