Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готель знаходиться на іншій території, ніж підприємство: хто і куди сплачує турзбір

11 березня 2019, 15:15
235
0
Реклама

Підприємство направило запит до ДФС в якому запитало: хто виступає податковим агентом, якщо готельний комплекс не зареєстровано як відокремлений підрозділ та є невід'ємною частиною такого підприємства, але розташований поза його місцезнаходженням.

Податківці на це відповіли, що в такому разі готельний комплекс підприємства як відокремлений підрозділ

(філія), який знаходиться у іншому ніж Підприємство районі одного міста, для цілей справляння турзбору має перебувати на податковому обліку у контролюючому органі за місцезнаходженням цього готельного комплексу.

Отже, податковим агентом туристичного збору у контролюючому органі за місцезнаходженням готельного комплексу є підприємство, яке перебуває на обліку за неосновним місцем обліку, до реєстрації готельного комплексу філією підприємства або готельний комплекс після його реєстрації у статусі філії підприємства.

ІПК від 01.03.2019 р. № 842/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Читайте також статтю “Турзбір-2019: якщо немає рішення місцевої ради - орієнтуємося на ПКУ” електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини