Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

15 березня - останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу

12 березня 2019, 12:00
892
0
Реклама

Податківці звертають увагу на те, що порядок переходу на спрощену систему оподаткування врегульовано ст. 298 ПКУ, згідно з абз. першим п.п. 298.1.4 якої суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. При цьому такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

15 березня 2019 року - останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з другого кварталу 2019 року:

- платником інших податків і зборів;

- платником єдиного податку - для переходу на іншу групу платника єдиного податку.

Умови, згідно з якими фізособи не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп, визначені у п. 291.5 ПКУ. Зокрема, не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої групи фізособи - платники податків, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) (п.п. 291.5.8 ПКУ).

Як заповнити і подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Особливості заповнення та подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини