Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначається об’єкт оподаткування ПДФО при продажу інвестиційного активу

13 березня 2019, 09:45
397
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали деякі роз'яснення щодо оподаткування доходу у вигляді дивідендів та інвестиційного прибутку (ІПК від 06.03.2019 р. № 905/Г/99-99-13-02-03-14/ІПК).

Зокрема, контролери завважили, що дивіденди, які нараховуються на користь платника податку у вигляді акцій (часток, паїв), емітованих юридичною особою- резидентом, що нараховує такі дивіденди, за умови, що таке нарахування жодним чином не змінює пропорцій (часток) участі всіх акціонерів (власників) у статутному фонді емітента, та в результаті якого збільшується статутний фонд емітента на сукупну номінальну вартість нарахованих дивідендів, не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку (п.п 165.1.18 ПКУ). А отже - не підлягають оподаткуванню ПДФО. Водночас такі дивіденди оподатковуються військовим збором на загальних підставах.

Окрім того, контролери роз'яснили: дохід, отриманий фізичною особою - резидентом у вигляді інвестиційного прибутку від продажу інвестиційного активу (корпоративного права), включається до її загального річного оподатковуваного доходу та оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних

підставах. При цьому об'єктом оподаткування вважатиметься інвестиційний прибуток, при визначенні якого враховуються витрати, пов'язані з придбанням такого корпоративного права, без врахування реінвестиції дивідендів.

Громадянам, що зобов'язані відзвітувати про отримані у 2018 році доходи, може стати у нагоді матеріал "Декларація про майновий стан і доходи фізосіб за 2018 рік: як скласти й коли подати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини