Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Єдиний рахунок" на митницях стосується тільки ЗЕД-підприємств, а не громадян

14 березня 2019, 12:20
395
0
Реклама

ДФС звертає увагу, що на цей час у кожній митниці відкриті та діють по два рахунки 3734: окремо для зарахування коштів підприємств та громадян.

3 18 березня 2019 року сплата та зарахування коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) підприємств на депозитні рахунки 3734, відкриті в ГУ Казначейства у м. Києві на ім'я митниць ДФС (далі - Рахунки митниць), припиняються шляхом блокування Казначейством можливості надходження коштів на такі рахунки.

До 16 квітня 2019 року залишки коштів на Рахунках митниць підприємства можуть використовувати для сплати митних та інших платежів під час митного оформлення.

3 16 квітня 2019 року можливості списання коштів з депозитних Рахунків митниць при митному оформленні товарів підприємств не буде. Залишки коштів підприємств на рахунках митниць підлягатимуть поверненню.

Повернення підприємствами коштів авансових платежів (передоплати) здійснюється в установленому порядку.

Разом з цим, депозитні рахунки 3734, відкриті в ГУ Казначейства у м. Києві на ім'я відповідних митниць ДФС, для зарахування авансових платежів (передоплати), що вносяться громадянами, будуть використовуватись у звичайному режимі.

Тож для уникнення випадків зарахування коштів громадянами на "Єдиний казначейський рахунок", наголошуємо на необхідності доведення зазначеної інформації до суб'єктів ЗЕД, громадян, до відома особового складу та забезпечення висвітлення реквізитів рахунків: для зарахування авансових платежів підприємств та окремо для зарахування авансових платежів громадян.

Лист ДФС 05.03.2019 р. № 7141/7/99-99-19-05-03-17.

Про валютне регулювання імпорту та експорту послуг читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини