Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подарункові сертифікати фізособам оподатковуються як додаткове благо

15 березня 2019, 11:25
1707
0
Реклама

На таке досить поширене питання: як оподатковувати подарункові сертифікати, подаровані ЮО на користь ФО, - спробували відповісти податківці.

Передусім, вони нагадали, що не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника вартість дарунків (а також призів переможцям і призерам спортивних змагань) - у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), установленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (пп. 165.1.39 ПКУ).

Згідно з п. 167.1 ПКУ ставка податку становить 18% бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у пп. 167.2 - 167.5 ПКУ), у тому числі, але не виключно, у формі: заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Отже, якщо юридична особа надає подарункові сертифікати фізичним особам, вартість таких сертифікатів включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як додаткове благо й оподатковується за ставкою 18%. у джерела виплати з урахуванням вимог пп. 165.1.39 ПКУ.

Відповідне роз'яснення з категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Читайте також свіжу статтю “Оподаткування деяких видів доходів ПДФО: роз'яснення ДФС” електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини