Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як платникам екоподатку декларувати обсяги викидів CO2

18 березня 2019, 08:15
651
0
Реклама

Зважаючи на наявність показника граничного обсягу викидів двоокису вуглецю (500 тонн за рік - згідно п. 240.7 ПКУ) для платника екологічного податку як юридичної особи, а не його окремих джерел викидів, а також зарахування сум податку за викиди двоокису виключно до Державного бюджету України, фахівці ДФСУ в ІПК від 06.03.2019 р. № 927/6/99-99-12-02-03-15/ІПК роз'яснили наступне.

Платникам екоподатку за звітний (податковий) період доцільно подавати за місцем податкового обліку такого платника одну податкову декларацію з екологічного податку з окремим додатком 1, який включає інформацію про викиди двоокису всіма приналежними такому платнику податку джерелами забруднення, на яких здійснюються викиди двоокису, із зазначенням у рядку 6 Декларації "Доповнення до Податкової декларації за довільною формою" окремими рядками інформації про фактичні викиди Двоокису відповідними джерелами забруднення за наступною примірною формою:

№ з/п

код за КОАТУУ місцезнаходження джерела забруднення

фактичний обсяг викидів, тонн

з початку року

за звітний квартал

1

2

3

4

1

2

Нагадуємо, що легко та зручно подавати податкову звітність можна за допомогою сучасного сервісу Liga:REPORT (є підказки щодо заповнення). Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини