Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що загрожує платнику екоподатку, який подав декларацію без необхідного додатка

18 березня 2019, 09:30
304
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали роз'яснення щодо притягнення до відповідальності платників екоподатку у разі неподання ними окремого додатка 1 до Податкової декларації екологічного податку в частині зобов'язань за викиди двоокису вуглецю в атмосферне повітря та несплати такого податку (категорія 120.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)).

Передусім контролери нагадали, що за неподання або несвоєчасне подання декларації, яка містить декілька додатків до неї, контролюючим органом застосовується штрафна санкція в розмірі 170 грн. за кожне неподання або несвоєчасне подання до відповідного контролюючого органу, незалежно від кількості додатків, які подаються разом з декларацією. У разі повторного протягом року неподання або несвоєчасного подання декларації контролюючим органом накладається штраф у розмірі 1020 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Водночас застосування штрафних санкцій відповідно до ст. 120 ПКУ за неподання деяких додатків до поданої вчасно декларації (в тому числі окремого додатка 1 до декларації з екоподатку у частині зобов'язань за викиди двоокису вуглецю в атмосферне повітря) ПКУ не передбачено.

У випадку подання окремого додатка 1 до декларації з екологічного податку в частині зобов'язань за викиди двоокису вуглецю в атмосферне повітря та несплати узгодженої суми грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ (за кодом бюджетної класифікації - 19011000), до платника податків застосовується штрафна санкція, передбачена п. 126.1 ПКУ та пеня відповідно до ст. 129 ПКУ.

Також контролери завважили: у разі неподання платником екологічного податку окремого додатка 1 до декларації в частині зобов'язань за викиди двоокису вуглецю, такий платник має право подати або нову звітну декларацію разом з додатком 1 (до настання граничного терміну подання такої звітності), або уточнюючу декларацію з додатком 1 (після настання граничного терміну її подання) із зазначенням суми штрафної санкції у розмірі, визначеному п. 50.1 ПКУ, та пені відповідно до ст. 129 ПКУ.

Нагадуємо, що легко та зручно подавати податкову звітність можна за допомогою сучасного сервісу Liga:REPORT (є підказки щодо заповнення). Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини