Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В якому випадку постачальник пального має право складати зведені акцизні накладні

22 березня 2019, 09:30
303
0
Реклама

Фахівці Офісу ВПП ДФС нагадали правила складення зведених акцизних накладних.

Так, згідно з п. 231.3 ПКУ у разі забезпечення безперервного постачання пального постачальник для кожного отримувача пального може складати зведені акцизні накладні за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД не пізніше останнього дня місяця на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця.

Водночас особа - отримувач пального вважається такою, що отримує пальне безперервно, якщо їй надано можливість отримувати пальне в будь-яку годину доби та будь-який день місяця від особи, яка реалізує пальне, що підтверджується умовами укладеного між ними договору.

Також контролери наголосили, що зведені акцизні накладні можуть складатись постачальниками пального тільки на отримувачів пального, зареєстрованих платниками акцизного податку з реалізації пального, з відповідним відображенням їх реквізитів в акцизній накладній.

Про зміни в адмініструванні акцизного податку, що запрацюють з 1 липня 2019 року, читайте у матеріалі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини