Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшуючі розрахунки коригування реєструємо в ЄРПН в межах загальновстановлених термінів

22 березня 2019, 10:45
202
0
Реклама

Наразі реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних в ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням таких граничних строків:

• для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, - до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені;

• для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, - до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;

• для розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача - платника ПДВ, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, - протягом 15 календарних днів з дня отримання такого розрахунку коригування до податкової накладної отримувачем (покупцем) (абз.абз. 14-17 п. 201.10 ПКУ).

Водночас ПКУ не передбачено механізм фіксації дати отримання покупцем зменшуючого розрахунку коригування. Тому з метою недопущення помилок при складанні податкової звітності та уникнення непорозумінь при обрахунку у системі електронного адміністрування ПДВ показника "?Перевищ", податківці рекомендують реєстрацію зменшуючих розрахунків коригування здійснювати з урахуванням загальновстановлених термінів, визначених абз.абз. 15-16 п. 201.10 ПКУ.

Див. ГУ ДФС у Донецькій області від 12.03.2019 р. № 1015/ІПК/05-99-12-01-13.

Про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини