Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху відновлює перевірки та оприлюднив плани-графіки на ІІ квартал

22 березня 2019, 11:10
2266
0
Реклама

Фонд соцстрахування України з березня 2019 року відновлює проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду. Інформація розміщена на сайті Фонду.

Водночас, система контролю отримала нові ризикоорієнтовані підходи, що мають на меті зменшити навантаження на страхувальників (роботодавців) та упередити можливі порушення. На цьому під час селекторної наради з фахівцями управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві наголосила начальник управління по роботі зі страхувальниками ВД Фонду.

Планові перевірки проводяться фахівцями Фонду виключно за умови наявності вагомих приводів, які чітко визначені напрацьованими ризикоорієнтованими критеріями. Тобто перевірки здійснюються лише тоді, коли страхувальник дає для цього об'єктивні підстави. Це дозволяє як не допустити тиск на законослухняних роботодавців, так і забезпечити захист Фонду від неправомірних видатків.

Наприклад, підставою для перевірки може бути суттєве зростання кількості днів тимчасової непрацездатності на підприємстві, відсутність повідомлення про виплату коштів застрахованим особам упродовж трьох місяців з дня проведення фінансування Фондом за умови, що страхувальник не зміг пояснити цю затримку, системні порушення тощо.

Плани-графіки на ІІ квартал 2019 року проведення планових перевірок розміщуються на веб-порталах робочих органів виконавчої дирекції Фонду:

у м. Києві;

у Волинській області;

у Луганській області;

в Харківській області;

в Донецькій області;

у Сумській області;

у Полтавській області;

в Дніпропетровській області;

у Запорізькій області;

в Чернігівській області;

у Черкаській області;

у Кіровоградській області;

в Миколаївській області;

в Херсонській області;

в Одеській області;

у Вінницькій області;

у Житомирській області;

у Рівненській області;

в Хмельницькій області;

у Тернопільській області;

в Чернівецькій області;

у Івано-Франківській області;

в Закарпатській області;

у Львівській області.

Який порядок інформування Фонду про виплату матзабезпечення? Про це читайте у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини