Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платне паркування авто: визначаємо базу оподаткування ПДВ

25 березня 2019, 12:15
379
0
Реклама

Платник ПДВ здійснює операції з постачання послуг з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів. Чи включати до бази оподаткування ПДВ збір за місця для паркування автотранспортних засобів?

Будь-які суми коштів, що передаються платнику податку безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу у зв'язку з компенсацією вартості товарів/послуг, включаються до бази оподаткування ПДВ.

Водночас збір за місця для паркування автотранспортних засобів розглядається як один з елементів витрат, що компенсуються за рахунок плати за паркування.

Отже, у разі здійсненні операцій з постачання послуг з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів база оподаткування ПДВ буде визначатися відповідно до п. 188.1 ПКУ виходячи з тарифу на такі послуги, до складу якого включено збір за місця для паркування автотранспортних засобів.

Див. ІПК ДФСУ від 15.03.2019 р. № 1062/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про визначення бази оподаткування ПДВ читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"База обкладення з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини