Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 пріоритетів бізнесу від кандидатів у Президенти

26 березня 2019, 14:00
347
0
Реклама

Асоціація платників податків опублікувала аналіз програм та виступи 5 кандидатів на посаду Президента України на Форумі "Відповідальний діалог бізнесу та політиків", що відбувся 4 березня 2019 року.

Для порівняння позицій кандидатів було обрано такі бізнес-пріоритети:

1. Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал для всіх компаній.

2. Зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.

3. Створення єдиного органу з розслідування економічних злочинів, ліквідація податкової міліції та інших економічних підрозділів правоохоронних органів.

4. Запровадження без паперових технологій: заборона державним органам вимагати інформацію, яка міститься у державних базах даних.

5. Демонополізація ринків тепло- та енергопостачання, забезпечення рівності доступу учасників суміжних ринків до

товарів та послуг, природних монополій, зокрема, електромереж та приватної тяги.

6. Інституційна реформа перевіряючих та контролюючих органів: запровадження персональної відповідальності, ризико-орієнтованого підходу до перевірок, проведення відкритих конкурсів на керівні посади.

7. Ухвалення нового Податкового Кодексу Розвитку та Митного кодексу (деофшоризація економіки, радикальне зменшення розміру шкідливих прямих податків, модифікації податку на землю та інше), а також зниження державних видатків до 35% від ВВП.

8. Запровадження сучасного трудового права, заснованого на свободі трудового договору, спрощення формальностей та зменшення штрафних санкцій.

9. Збереження спрощеної системи оподаткування. Сприяння легальному мікро- і малому підприємництву.

10. Детінізація економіки, зокрема, ринку оренди землі та сільгосппродукції. Запровадження єдиного податкового електронного документа задля контролю ланцюжка постачання ризикових категорій товарів та стимулювання покупця отримувати фіскальний чек при їх покупці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини