Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна погасити поточні зобов’язання з плати за землю шляхом зменшення зобов’язань минулих періодів

27 березня 2019, 09:00
203
0
Реклама

Якщо податкове зобов'язання з плати за землю, самостійно визначене в податковій декларації з плати за землю, не сплачено протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу, передбаченого п. 126.1 ПКУ, з урахуванням загального строку затримки сплати суми податкового боргу. Також, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання, на суму податкового боргу нараховується пеня відповідно до норм ст. 129 ПКУ.

Той факт, що платником подана уточнююча декларація з плати за землю щодо зменшення податкових зобов'язань минулих податкових періодів (здійснюється погашення податкового боргу), не звільняє від нарахування штрафних санкцій та пені: такого висновку можна дійти з огляду на роз'яснення фахівців ДФСУ, розміщене в категорії 112.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Платникам плати за землю корисним може бути матеріал "Звітуємо з плати за землю за 2019 рік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини