Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати запропонували призупинити сплату військового збору (через скандал в "Укроборонпромі")

27 березня 2019, 10:50
6691
0
Реклама

На офіційному веб-порталі ВРУ розміщено проект Закону України "Про внесення зміни до Податкового кодексу України з метою упередження розкрадання коштів в сфері оборонного замовлення" № 10179 від 22.03.2019 р.

Метою законопроекту є призупинити українцями сплату військового збору з доходів громадян до закінчення міжнародного аудиту Державного концерну "Укроборонпром" та розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в Державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб.

Законопроектом пропонується доповнити підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ п. 162 такого змісту: "162. Тимчасово призупинити дію пункту 161 підрозділу 10 розділу ХХ цього Кодексу до закінчення міжнародного аудиту Державного концерну "Укроборонпром" та розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в Державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб".

Прийняття запропонованих змін дозволить упередити розкрадання коштів в сфері оборонного замовлення через призупинення сплати громадянами зі своїх доходів військового збору.

За якою ставкою сплачується військовий збір. Яким чином та в які строки сплачують військовий збір податкові агенти. Як сплачується військовий збір, якщо дохід фізичною особою отримано не від податкового агента, про все це дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Нарахування, утримання та сплата військового збору".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини