Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 1 квітня новітні моделі РРО зареєструють в Держреєстрі. Мінфін затвердив перелік

27 березня 2019, 11:15
478
0
Реклама

Мінфін затвердив Перелік новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, які беруть участь в експериментальному проекті (наказ від 26.03.2019 р. № 121).

Він налічує 8 моделей. ДФС доручено до 1 квітня 2019 року забезпечити реєстрацію в Держреєстрі РРО цих новітніх моделей.

Нагадаємо що учасниками експериментального проекту є виробники (постачальники) та користувачі новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, зокрема удосконалених комп'ютерно-касових систем, які виявили заінтересованість щодо участі в експериментальному проекті. Вимоги щодо новітніх моделей комплексів на період експериментального проекту встановлені пунктом 7 Порядку реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, затвердженого Постановою КМУ від 13.06.2018 р. № 472

Тож як вказували раніше податківці в ІПК від 12.10.2018 р. № 4407/6/99-99-08-01-03-15/ІПК, якщо суб'єкт господарювання виявив заінтересованість щодо участі у експериментальному проекті та придбав новітню модель комплексу, що включена до Держреєстру РРО, він може застосовувати її для реєстрації розрахункових операцій з урахуванням сфери застосування, визначеної Держреєстром РРО. Можливість видачі електронних чеків визначається технологією, що пропонується виробниками новітніх моделей РРО.

Також Мінфін оприлюднив Рекомендаційний перелік документів, які подаються виробниками (постачальниками) новітніх моделей комплексів.

Читайте також статтю "Чергове оновлення Положення про касові операції" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини