Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Понад 15% великих платників податків самостійно скоригували ціни контрольованих операцій

27 березня 2019, 11:45
196
0
Реклама

ОВПП повідомляє про те, що відповідно до п. 50.1 ПКУ, платники податків, які самостійно виявляють факт заниження податкового зобов'язання за 2018 звітний рік, або встановлюють, що їх контрольовані операції не відповідають принципу "витягнутої руки", можуть здійснити самостійне коригування, подавши уточнюючий розрахунок до податкової декларації з податку на прибуток підприємств не пізніше 1 жовтня 2019 р. У такому разі, відповідно до ст. 39 ПКУ, штраф у розмірі 3% до них не застосовується.

Понад 15% великих платників податків, якими подано звіти про контрольовані операції за 2015-2017 роки, здійснили самостійне коригування цін контрольованих операцій і сум податкових зобов'язань.

Загальна сума самостійного коригування об'єктів оподаткування за контрольованими операціями, умови яких не відповідають принципу "витягнутої руки", за 2015-2017 роки становить понад 7 млрд. грн.

За результатами кампанії декларування податку на прибуток за 2018 звітний рік самостійне коригування податкових зобов'язань наразі вже здійснили 28 великих платників податків. За поданими додатками ТЦ до податкових декларацій загальна сума коригувань податку на прибуток складає майже 1,1 млрд. грн., зокрема:

- за експортними контрольованими операціями на суму 766,8 млн. грн., що становить 71,7% від суми нарахувань,

- за імпортними - 303,1 млн. грн., - 28,3%.

Хто подає додаток ТЦ та які особливості його складання, дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини